tirsdag den 14. april 2009

Kun to bredbåndsselskaber tilbage i Danmark?

Telia har sat kabel-tv selskabet Stofa til salg, og hvis prisen er rigtig, så vil Telia sælge. Telia siger selv, at selskabet fokuserer, og kabel-tv er ikke en del af kerneforretningen. Det er bredbånd heller ikke, må man så tolke sig frem til, da Stofa tegner sig for næsten 95% af alle Telias bredbåndskunder. Det må derfor betyde, at Telia har opgivet at konkurrere med TDC og Telenor på det danske bredbåndsmarked.

Hvem skal købe. TDC får ikke lov, da selskabet dermed vil få monopol på det danske marked for kabel-tv. Elselskaberne er også en mulighed, men det vil ikke være i harmoni med deres argumenter om, at fiber er den eneste rigtige bredbåndsteknologi. Det er dog ikke altid logik, der styrer elselskabernes investeringer på telemarkedet, så man skal ikke afskrive dem.

Den mest oplagte køber er dog Telenor, som bl.a. ejer Sonofon, Cybercity og Canal Digital. Stofas kabel-tv netværk vil i høj grad kunne hjælpe udbredelsen af Canal Digitals kanaler, der er i skarp konkurrence med Viasats populære kanaler.

Tilbage til overskriften. TDC har netop købt Fullrate, og hvis Telenor ender med at købe Stofa, så vil mere end 85% af alle bredbåndsforbindelser i Danmark komme fra enten TDC eller Telenor.

Duopol var vel ikke hensigten med liberaliseringen af telemarkedet, men det er da bedre end monopol :-)

.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar