tirsdag den 7. april 2009

Elselskab investerer i mobilt bredbånd – men hvorfor dog?

EnergiMidt har købt det lille selskab Ice.net, der tilbyder mobilt bredbånd. Der er ingen grænser for, hvad danske elselskaber mener, kan supplere deres forretning i produktion af el.

Først gik de ind på bredbåndsmarkedet med den eneste konkurrencemæssige fordel, at de var gode til at grave kabler ned. Det blev ikke ligefrem en succes. Nu går de også ind i mobiltelefoni og mobilt bredbånd, og når selskabet bliver spurgt, hvad Ice.net har af konkurrencemæssig fordel, så nævner de, at Ice.net er mere miljøvenlig end alternativerne…. Ja, du læste rigtig. Det er åbenbart så upopulært at producere el i øjeblikket, og dermed lukke CO2 ud i atmosfæren, at de vil gøre hvad som helst for at blive en smule grønnere.

DONG har også enormt travlt med at vise deres vindmøller på TV (reklame), så fokus bliver flyttet fra de kæmpemæssige kulkraftværker, som de i øjeblikket opfører.

Nå, tilbage til bredbånd. Ice.net anvender CDMA-teknologien, som er en anden variant af 3G-teknologien, end den vi kender fra ’3’, TDC, Sonofon og Telias netværk i Danmark. Der anvendes en anden frekvens, og der behøves derfor ikke så mange master (miljøvenlig). Til gengæld kan der ikke opnås den samme båndbredde.

Jeg spår ikke dette selskab mange chancer i kampen mod de store operatører på markedet, men tag selv et kig på deres hjemmeside, hvor du kan se deres klodsede og usexede produkter.

.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar