søndag den 25. januar 2009

TDC’s kabel-tv-selskab YouSee vil levere 100 mbit/s bredbånd i 2009

YouSee's vicedirektør har afsløret, at TDC's kabel-tv selskab YouSee inden årets udgang vil levere 100 mbit/s bredbånd til selskabets kunder med kabel-tv. Det drejer sig om mere end hver fjerde danske husstand, der vil få adgang til 100 mbit/s. Det må være endnu en streg i regningen til de danske elselskabers fiberforretninger, der med betalingsstandsningen og den forestående konkurs hos Midtvest Bredbånd i øjeblikket er ved at lære, hvordan dette marked udvikler sig. Det har dog været dyre lærepenge, da elselskaberne investeringer i fiber indtil videre har kostet 5,5 mia. kr. Det svarer til 2.200 kr. pr. husstand.

Bestyrelsesformanden hos Midtvest Bredbånd, Flemming Poulsen, har nu erkendt, at de ikke havde regnet med, at priser og teknologi ville udvikle sig, som de har gjort i løbet af de seneste 5 år.

I 1999 kom den første ADSL-forbindelse til Danmark – den maksimale hastighed var 0,5 mbit/s hos TDC. Fem år senere var denne hastighed tidoblet, og så kom elselskaberne på banen og lavede en business case, der skulle presses til det yderste for at løbe rundt – og tænk – den teknologiske udvikling gik IKKE i stå, og de danske bredbåndsoperatører lagde sig IKKE på ryggen over den ekstra konkurrence.

I 2009 er hastigheden så endnu engang tidoblet, og her er et råd til kommende bredbåndsoperatørers business-cases: ”Den teknologiske udvikling vil fortsætte og give højere hastigheder, og priserne vil forsat falde”.

.

2 kommentarer:

  1. hvis yousee vil det, så må de først se at få stabiliseret deres net først ellers kommer det til at gå mere skævt end det er

    SvarSlet
  2. Har du dårlige erfaringer med Yousee's net? De fleste er ellers godt tilfredse med Yousee evne til at levere varen. Stofa havde jo til gengæld kæmpe problemer med deres Zaptor.

    SvarSlet