tirsdag den 20. januar 2009

Gratis bredbånd i tog, busser og kommunale hotspots

Det er blevet meget nemmere at finde en gratis bredbåndsforbindelse, når man er på farten med sin bærbare computer eller sin smartphone. En af årsagerne er de faldende bredbåndspriser, men flere virksomheder har også fået øjnene op for, at en gratis bredbåndsforbindelse kan være et stærkt våben i kampen om at tiltrække kunder til deres services.

Gratis bredbånd I tog
Arriva har stor succes med at tilbyde gratis bredbåndsadgang I deres tog, som primært kører I vestjylland. Arriva har valgt '3' som leverandør af bredbånd i togene, og kvaliteten forbedres dermed i takt med '3's udbygning af nettet. En opgørelse viser, at 17.000 unikke brugere brugte netværket i 2008.Lollandsbanen har også stor succes med at tilbyde gratis bredbånd på strækningen mellem Nakskov og Nykøbing Falster. Butlernetworks leverer den trådløse forbindelse, og selskabet Nopaynet driver servicen, der er reklamefinansieret.

Gratis bredbånd i busser
Arriva tilbyder også gratis bredbånd i busser. Alle busser på to af deres mest travle linier - 150S mellem Kokkedal og Nørreport og myldretidsbussen 173E – har fået installeret gratis bredbånd, og det viser sig, at det trækker flere passagerer til busserne. Det er også '3', der leverer bredbåndsforbindelsen.I efteråret 2008 startede Arriva også et pilotprojekt med gratis bredbånd i fem X-busser.

Gratis bredbånd på Hotspots
Flere har dømt hotspots som værende passe, men selvom det mobile bredbånd for alvor fik sit gennembrud i 2008, så voksede antallet af hotspots kraftigt. Antallet af hotspots med gratis bredbåndsadgang voksede således med 26% i 2008 til i alt 198 hotspots. Væksten skyldes primært, at udbyderne har opgivet at tjene penge på hotspots, og i stedet har selskaber som Nopaynet fået succes med at formidle gratis reklamefinansierede hotspots, som lokationsejeren kan tilbyde deres gæster som en service. Mere end 50 danske kommuner har også fået øjnene op for denne model, og der spås om flere tusinde gratis kommunale hotspots.


.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar